CELJE Hojs napovedal zaostrovanje in dodatne ograje na meji

Notranji minister Aleš Hojs je med današnjim vladnim obiskom na Celjskem napovedal zaostrovanje protikoronskih ukrepov, kajti ugotavljajo, da je pogoj PCT pripomogel z večjemu zanimanju za cepljenje. O tem naj bi vlada odločala že v četrtek, saj se po njegovem razmere naglo slabšajo.

Manj pa ga zaradi zaostrenih razmer v Afganistanu skrbi stanje na naši južni meji, ki si jo je ogledal iz helikopterja. »Smo v zaključni fazi podpisa pogodbe za postavitev več deset kilometrov dolge ograje na južni meji. Računam, da bodo tehnične ovire začeli postavljati v dveh ali treh tednih, podatki obveščevalcev pa ne kažejo na kakšen večji migrantski val. To je tudi posledica tistega, kar smo notranji ministri EU nedavno sprejeli, torej, da vrata Evrope niso na široko odprta, temveč bomo pomagali samo tistim, ki pomoč potrebujejo, predvsem ženskam in otrokom.«

Minister je poleg Policijske uprave Celje (na fotografiji med sprejemom) obiskal tudi policijsko postajo v Šentjurju. Ogledal si je lokacijo bodočega interventnega centra, kjer bodo tudi novi prostori PP Šentjur, in jo označil kot zelo dobro.

Oglas