CELJE Branku Mrkunu za ugrabitev 27 mesecev zapora

Celjsko sodišče je zgodaj popoldne razglasilo sodbo za 70-letnega Celjana Branka Mrkuna, obtoženega ugrabitve nekdanje partnerke Danice Doberšek leta 2018 v Trnovljah pri Celju.

Šlo je za ponovljeno sojenje, saj so višji sodniki prvotno sodbo, ki je Mrkunu naložila skoraj tri leta zapora, razveljavili, tudi tokrat pa so Mrkuna spoznali za krivega.

Sodnica Marjana Topolovec Dolinšek mu je izrekla dve leti in tri mesece zapora, kar je mesec manj, kakor je zahtevala tožilka Ksenja Cizl. Sodba še ni pravnomočna.

Mrkun se bo gotovo pritožil, a tudi če ne bo uspel, mu bržčas ne po potrebno znova za rešetke, saj je v priporu že odsedel 14 mesecev in lahko zaprosi za predčasni pogojni izpust.

Sodišče je sledilo obtožbi in navedbam oškodovanke, da jo je obtoženi pričakal pred stanovanjskim blokom v Trnovljah, jo s pištolo prisilil, da je prisedla v njegovega nissana, roko ji je privezal na ročno zavoro, nakar sta se odpeljal na posest v Lešju pri Vojniku.

Tam jo je s širokim lepilnim trakom privezal k stolu in ji približno tri ure grozil s smrtjo, če ne prepiše nekdaj skupne posesti v Lešju nanj. Doberškova je pristala, nato pa podala prijavo.

Oglas