Celje: Božičkova tovarna daril je znova odprla vrata

Humanitarno društvo Enostavno pomagam v Planetu Tuš Celje tudi letos, že peto leto zapored, odpira vrata Božičkove tovarne daril, ki je v preteklih letih obdarila že več kot 2.600 otrok iz socialno šibkejših družin iz širše celjske regije. Kot je ob odprtju povedal Milan Ninić, predsednik društva, sam koncept tovarne ostaja popolnoma enak. Vsak obiskovalec lahko postane Božičkov pomočnik tako, da obišče tovarno, si ime izbere otroka na smrečici in kupi pet stvari, ki ji prinese nazaj v tovarno.

Darilo mora vsebovati igračo, kos oblačila, šolsko potrebščino oz. material za ustvarjanje, nekaj sladkega, zadnja stvar pa je popolnoma prepuščena izbiri tistega, ki darilo prinaša.

V društvu so se letos odločili, da pripravijo tudi projekt Enostavno solidaren, gre za simbolično obdarovanje starostnikov. »Želimo jim dati občutek, da jih ne odrivamo na rob družbe, ampak cenimo, da so del naše družbe. S poslanim SMS sporočilom Enostavno1 ali Enostavno5 na 1919 boste donirali v sklad, na koncu leta pa bi radi obdarili več kot 500 starostnikov,« zaključi Ninić.

Oglas