CELJE Bojan Šrot o novi kandidaturi

Celjski župan Bojan Šrot zaključuje že šesti mandat, končno odločitev o vnovični kandidaturi pa naj bi sprejel proti koncu poletja. Delno to pogojuje tudi z vlado, ki bo takrat vodila državo.

Na naše vprašanje, ali bo tudi tokrat taktiziral in do zadnjega čakal, kdo bodo njegovi tekmeci, Bojan Šrot odgovarja, da ne gre za taktiko, temveč se je takrat malce nediplomatsko izrazil, a je iskreno govoril.

»Nisem hotel o tem niti razmišljati, zdaj pa sem se že odločil. Lokalne volitve so v novembru. Če bi bile naslednji mesec, bi gotovo kandidiral. To še ne pomeni, da se jeseni ne morem premisliti, je pa veliko odvisno, kakšna bo prihodnja vlada. Janševa je občine primerno financirala, investicijski ciklus se povsod pozna. Pred tem je deset let šlo bolj za bitko za ranjence. Varčevali smo tam, kjer se ne da prihraniti. To ne naredi dobrega vzdušja v upravi, ljudje radi delajo na izzivih. Kakorkoli, končno odločitev bom sprejel konec avgusta, danes pa lahko rečem, da bom kandidiral, če se ne bo kaj bistvenega spremenilo.

Obsežnejši intervju s celjskim županom preberite v Celjanu.