CELJE Abramova za rešetkami drži celjski pripor

Datum začetka sojenja Ljubljančanu Sebastienu Abramovu, obtoženemu umora Sare Veber leta 2015 v Pernovem pri Žalcu, še ni znan. Septembra je na predobravnavnem naroku zanikal krivdo.

A kot je znano, se je za drugačen korak odločil v ponedeljek, ko je s soobtoženo Julijo Adlešič in svojimi starši priznal krivdo in se pogodil za kazen v aferi »odrezana roka«. Kaj poteza pomeni za sojenje v Celju?

Taktiziranje s priznanjem krivde je Ambramovu prineslo pol leta krajšo zaporno kazen, kot jo je dobil na prvem, razveljavljenem sojenju. Kazen je približno enaka priporniškemu stažu, ki ga ima za seboj.

Toda Ljubljančan ne bo odšel na prostost, saj je od poletja v priporu zaradi umora Sare Veber, tam pa lahko ostane dve leti. Tožilstvo ima tako dovolj časa v miru pripraviti obtožbe.

Abramov vseskozi zatrjuje, da je Saro ustrelil pomotoma med čiščenjem puške, za katero naj ne bi vedel, da je nabita. Nekaj let so temu verjeli, nakar so iz postopka na okrajnem sodišču v Žalcu ugotovili, da so v ozadju dolžniško upniška razmerja s starši pokojne.

Oglas