Celje: 53. MOS bo septembra

Foto Uroš Urlep

Po letu in pol popolne prepovedi izvajanja sejemskih dogodkov so v družbi Celjski sejem napovedali, da letošnji 53. MOS bo. Potekal bo med 15. in 19. septembrom in bo za en dan krajši kot sicer. Kot je pojasnil izvršni direktor Celjskega sejma, mag. Robert Otorepec se MOS v letu 2021 vrača v prenovljeni podobi. »Z dodelanim konceptom sejma predstavljamo novo usmeritev, ki bo odprla nova področja podjetjem za zagotavljanje zelenega, digitalnega in odpornega gospodarstva,« poudarja.

Glede na trenutne ukrepe bi lahko bilo trenutno na sejmišču hkrati 4.000 obiskovalcev. Predvideli so dvojni obrat, a letošnja novost bo, da bodo morali obiskovalci karte kupiti vnaprej in si izbrati termin. Na voljo bo dopoldanski in popoldanski termin. Za enkrat kaže, da bo vstop možen samo po principu PCT. (preboleli, cepljeni, testirani)

Krovna usmeritev na pet področij – MOS DOM, MOS TURIZEM, MOS TEHNIKA, MOS B2B in MOS PLUS, ostaja ista, ključna sprememba pa je povezana z vsebinsko dopolnitvijo vseh petih segmentov. Letošnja država partnerica je Madžarska, ki se bo na sejmu MOS predstavila na dveh mestih – v velikem paviljonu pri glavnem vhodu na sejmišče, kjer se bo odvijala predstavitev madžarskih gospodarskih, intelektualnih, turističnih in gastronomskih zakladov. Prav tako se bodo zvrstili številni spremljajoči kulturni in športni dogodki. Drugi sklop predstavitve obsega predstavitev v dvorani D, kjer se bo predstavilo okoli 25 uspešnih madžarskih podjetij, ki bodo na voljo za B2B srečanja z našimi podjetniki.

Na razstavnem prostoru Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo boste prišli do informacij, katere ukrepe ponuja država za spodbujanje podjetništva in konkurenčnosti za podjetja in potencialne podjetnike ter promocijo slovenskega turizma. Potekala bodo tudi individualna svetovanja in informiranje obiskovalcev s strani informatorjev različnih državnih institucij.

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije bo v okviru 53. MOS-a organizirala tradicionalno mednarodno poslovno srečanje. Dogodek, ki je za udeležence brezplačen, bo odlična priložnost za promocijo podjetij, mreženje, izmenjavo izkušenj, pridobivanje novih poslovnih stikov, novih poslov in informacij o poslovnih priložnostih. Na ta način se vrata odprejo tudi tistim, ki ne razstavljajo na sejmu MOS.