CELJE: 365 posebnih zvezdic

Foto Time iz Trga celjskih knezov v Celju je pripravilo umetniško instalacijo z naslovom: ‘Zvezdnato nebo celjskih’. »Naš cilje je spodbujati ustvarjalnost, vedoželjnost, hkrati pa je prijetna vizualna popestritev starega mestnega jedra. Projekt je edinstven in ni bil doslej še nikjer viden, tako vsebinsko kakor tudi oblikovno. Je pa zagotovo namenjen širši javnosti,« so pojasnili organizatorji.
Sama tematika se navezuje na Celjske in njihovo minljivost, ki je hkrati posvečena tudi slehernemu Celjanu. Umetniška instalacija s svojo pojavnostjo nudi vse, kar združuje v sebi: zgodovino, estetiko in simboliko.

V spomin na mogočne celjske grofe, se bo 365 zvezdic / za vsak dan v letu ena / spuščalo iz Splavarjevega mostu nad Savinjo. Slap bo sestavljen iz odsevnih, unikatno izdelanih zvezdic vidnih podnevi in ponoči. »Želimo, da pričarajo nasmeh na lica Celjanom, ki zazrti v tla ne segajo več po zvezdah, tako kot so nekoč Celjski.«

Zvezde predstavljajo tudi simboličen opomnik, da je naše življenje kot zvezdni utrinek, ki ta trenutek zažari, v naslednjem pa že izgine za vidno obzorje. (UC)

Oglas