Če želite spoznati poklic vojaka, novembra obiščite celjsko sejmišče

slovenska vojska na celjskem sejmiščuNa celjskem sejmišču bo od 9. do 11. novembra že drugič letos potekala sejemsko promocijska prireditev ‘V službi domovine’ v organizaciji Slovenske vojske v sodelovanju z Direktoratom za obrambne zadeve MORS. Vstop na prireditev bo za vse brezplačen. Glavne aktivnosti bodo potekale v hali L in pred njo, v modri dvorani kongresnega centra Celjskega sejma pa bodo potekala predavanja.

Podobna prireditev je na celjskem sejmišču potekala že maja, vendar je bila tista v prvi vrsti namenjena vojaškim obveznikom ob vpisu v vojaško evidenco in seznanitvi z vojaško dolžnostjo. Tokrat bo namenjena predvsem dijakom srednjih šol, ki jo bodo obiskali v sklopu novega šolskega predmeta Aktivno državljanstvo, tako je organizirana v dogovoru z ravnatelji srednjih šol savinjske regije. Kljub temu je dogodek namenjen tudi študentom in splošni javnosti, saj se bo na prireditvi predstavilo več kot 30 različnih enot Slovenske vojske in več kot 50 različnih vojaških poklicev.

Kaj vse se bo dogajalo in zakaj se tak dogodek celjskim ravnateljem zdi pomemben, si lahko preberete v zadnji številki časopisa Celjan, ki vas že čaka na prodajnih mestih. (MH)