Častitljivih 90 za Hinka Sernca

Hinko Sernc Smartno_resize»Tak se zgodi, to kar hitro pride,« je dejal legenda Šmartnega na Pohorju Hinko Sernc ob svojem 90. rojstnem dnevu. Na prvi pomladanski dan so se čestitke ob njegovem jubileju kar vrstile, obiskala sta ga tudi predsednik KS Šmartno na Pohorju Modest Motaln in Irena Purg.
Hinko je pokazal, da je še vedno strastni glasbenik po duši, saj je zaigral na njemu najljubšo harmoniko. Pa ni le vsestranski ljubiteljski glasbenik, svoj čas je tudi igral, bil je med lovci in ljubitelji narave, a tudi športnik in gasilec, predvsem pa znani gostilničar v domačem kraju.
Za svoje delo je prejel številne nagrade, nazadnje plaketo KS Šmartno na Pohorju za življenjsko delo na področju ljubiteljske kulture.
Hinko se je rodil 21. marca 1926 pri Svetem Arehu na Pohorju. Že starša sta bila velika ljubitelja domače glasbe in tako se je Hinko že pri štirih letih naučil igrati harmoniko. Igra tudi citre, tamburico, violino in klarinet. Ob vseh ostalih dejavnostih je bil kar 30 let mentor tamburaške skupine na Šmartnem, večina skladb, ki jih še danes izvajajo, pa so ravno priredbe Hinka Sernca.

Oglas