Bučni zavitek

Sestavine:

  • 1 zavitek listnatega testa
  • 150 g špinače
  • 150 g buče
  • 75 g ovčjega sira
  • 3 žlice bučnih semen
  • 3 žlice koščkov šunke
  • 1 jajce

Priprava:

  1. korak:

Bučo olupimo in drobno naribamo. Liste špinače operemo in dobro odcedimo, lahko uporabimo tudi zamrznjeno špinačo, v tem primeru jo odtalimo.

  1. korak:

Šunko in ovčji sir narežemo na manjše koščke. Bučna semena v ponvi na hitro prepražimo. Razvaljamo listnato testo in nadevamo z naribano bučo, špinačo, koščki šunke in ovčjega sira. Posujemo z bučnimi semeni.

  1. korak:

Zvijemo in zavitek položimo na pekač, obložen s peki papirjem. Za lepšo barvo premažemo z razžvrkljanim jajcem. Z vilicami zavitek nekajkrat prebodemo, da ne poči. Pečemo pol ure v ogreti pečici na 200 °C.

Oglas