Bučkin puding

Potrebujemo:

  • 3 srednje velike bučke
  • 2 skodelici mleka (polnomastnega)
  • pol skodelice sladkorja
  • 3 jedilne žlice koruznega škroba (Gustin)

 

Bučke olupimo, na drobno narežemo in jih skuhamo v majhni količini vode. Ko so bučke zmehčane, vodo odlijemo (malo je prihranimo), bučke zmiksamo, dodamo mleko in sladkor in spet miksamo, najbolje s paličnim mešalnikom. Kuhamo na srednje velikem ognju okoli 5 minut. V skodelici posebej zmešamo malo ohlajene prihranjene vode, v kateri so se kuhale bučke in škrob. Zakuhamo med zmiksane bučke, kot bi kuhali puding. Malo še pokuhamo in neprestano mešamo. Puding nalijemo v skodelice, ohladimo vsaj 2 uri v hladilniku in postrežemo. Okrasimo lahko z različnimi oreščki, še posebej dobra sladica je s sesekljanimi orehi ali cimetom.