Bučke z jajci in sirom

Sestavine za 4 osebe:

  • 1 kg bučk
  • 2 čebuli
  • 3 stroke česna
  • žlica masla
  • peteršilj, majaron, bazilika
  • sol in poper
  • 100 g aromatičnega poltrdega sira močnega okusa
  • 6 jajc
  • 2 dl sladke smetane

Priprava:

  1. korak:

Čebulo in česen grobo nasekljamo, bučke pa narežemo ali naribamo na kolobarje. V globlji ponvi na malo masla popražimo čebulo, dodamo česen, da zadiši, nato na vse stresemo bučke in med mešanjem malo podušimo. Začinimo s soljo, poprom in zelišči ter vse skupaj stresemo v model.

  1. korak:

Posebej v skledici razžvrkljamo jajca s smetano, vmešamo nariban sir in s tem prelijemo bučke. Pečemo v pečici na 200oC približno 30 minut, da jajca zakrknejo in se površina zlato zapeče.

Tako pripravljene bučke lahko ponudimo kot samostojno jed s kruhom, zraven se prileže paradižnikova solata.