Bučeva zavihanka

Potrebujemo:

0,5 kg pšenične moke

Ščepec soli

1 kvas

1 dl olja

0,5 l vode

 

Nadev:

0,5 kg hokaido buče

0,5 kisle smetane

25 dag skute

Topljeno maslo

Sol / sladkor

1 jajce

Postopek:

Pripravimo testo. Iz moke, kvasa, olja, soli in vode zgnetemo testo. Pustimo ga vzhajati pol ure. Medtem olupimo bučo, ji odstranimo semena in jo grobo naribamo in posolimo. Počakamo, da buča spusti vodo in jo ožamemo. Nato dodamo skuto, kislo smetano, po želji sladkor ali sol. Nato testo razvaljamo in ga damo v namaščen pekač, robovi morajo gledati malo čez rob, da ga lahko potem, ko imamo nadev, zavihamo nazaj. Vse skupaj premažemo z jajcem in pečemo približno 20 minut na 200 stopinjah.

*Recept je iz Pegazove kuharice