Brezposelnost na Konjiškem, Zreškem in Vitanjskem se še znižuje

Urad za delo Slovenske Konjice. Število brezposelnih je tudi konec maja upadlo.

Na območju konjiške, zreške in vitanjske občine se je konec maja registrirana brezposelnost znova nekoliko znižala. Registriranih je bilo 1.159 brezposelnih oseb, kar je 39 oseb oziroma dobre tri odstotke manj kot konec aprila.
V primerjavi z lanskim majem, ko je bilo to območje že dodobra v primežu epidemije in se je to odrazilo tudi na trgu dela, pa je brezposelnost nižja za dobrih 16 odstotkov.

Koliko se jih zaposli?

V prvih petih mesecih tega leta se je na konjiški Urad za delo na novo skupaj prijavilo 344 brezposelnih oseb, od teh največ (212) zaradi izteka zaposlitve za določen čas. V tem času se je z Urada odjavilo skupaj 526 oseb, od teh 418 zaradi zaposlitve.

Nove službe tukaj in v regiji

Največ del je na voljo v proizvodnjah. Fotografija je simbolična.

Na Zavodu RS za zaposlovanje ugotavljajo, da se v regiji še vedno odpirajo različna delovna mesta. Tako na celjski območni službi Zavoda tudi v teh dneh poteka intenzivni nabor brezpo-selnih oseb za zaposlitev: tako v teh dneh iščejo tudi delavce za gradnjo t.i. Drugega tira želez-niške proge Divača-Koper, sicer pa je največ povpraševanja po delavcih za preprosta dela v proizvodnji.
“Trenutno iščejo kader v Steklarni Rogaška, na Konjiškem pa predvsem Weiler, Unior, Trunkl strojegradnja, Trgopek, Konitex, Tesarstvo Matjaž Furman, Kostroj … Navedena podjetja iščejo predvsem moške za delovna mesta: upravljavec stroja, razlagalec, vzdrževalec v proizvodnji, izdelovalec lesene embalaže, obdelovalec in predelovalec kovin, razrezovalec materiala.
Precej povpraševanja je tudi za delovna mesta v turizmu in gostinstvu (kuhar, natakar, gostinski delavec, sobar, receptor.). Delodajalci, ki iščejo te delavce, so: Unitur, Gostišče Smogavc, DBS Company – Hotel Reaktiv, Gostišče Jana Zaleznik, Kohne Zdenka s.p.,” je naštela vodja Urada za delo I Jožica Razpet.

 

Oglas