Brez poraza v divizijo A, najboljša igralka Konjičanka Ajša Sivka

Slovenska dekliška košarkarska reprezentanca do 18 let je na evropskem prvenstvu divizije B v bolgarski Sofiji storila tisto, kar je pred začetkom tudi napovedovala. Sloveniji je priigrala uvrstitev v elitno divizijo evropskega prvenstva. In to so varovanke Ernesta Novaka storile z odliko, saj so konkurenco pokorile brez poraza. Za konec so v finalnem dvoboju z 59:44 ugnale Portugalke.
Slovenke so v skupinskem delu ugnale reprezentance Estonije, Bolgarije in Ukrajine. V četrtfinalu so bile z 59:56 boljše od Hrvatic, v polfinalu s kar 82:48 od Slovakinj in v finalu torej z 59:44 še od vrstnic iz Portugalske.
Konjičanko Ajšo Sivka so izbrali za najboljšo košarkarico turnirja – na šestih tekmah je povprečno igrala nekaj manj kot 27 minut in v povprečju zbrala 11 točk, 8,8 skoka in 4,8 podaje. V finalu pa je bila najboljša strelke s 16 doseženimi točkami Zrečanka Zala Šrot.
Dekliška reprezentanca bo naslednje leto v diviziji A zaigrala prvič po letu 2018, ko so v italijanskem Vidmu končale na 16. mestu. (Jure Mernik, KZS)
Foto: FIBA

 

Oglas