Borovničeva marmelada

Potrebujemo:

1 kg borovnic / lahko tudi zamrznjene

500 g sladkorja

1 žličko mletega cimeta

2 vanilijeva sladkorja

želin 1:1

V posodo, kjer bomo kuhali marmelado stresemo borovnice, sladkor in cimet. Malo sladkorja si prihranimo za kasneje. Počasi kuhamo, da zavre ter pustimo vreti na majhnem ognju okoli 15 minut. Večkrat premešamo, da se marmelada ne prime dna posode in sladkor prismodi. Marmelado, po želji, po petnajstih minutah spasiramo s paličnim mešalnikom. V sladkor, ki smo ga dali na stran, vmešamo želirno sredstvo in ga počasi vmešamo v marmelado. Temeljito premešamo, da ne nastanejo grudice. Pokuhamo še 5 minut in napolnimo čiste kozarčke, ki jih dobro zapremo. Kozarčke z marmelado pokrijemo in jih pustimo, da se počasi ohladijo.

Oglas