Bogomir Dolenc iz Studenic nocoj končuje svoj 1200 kilometrov dolg dobrodelni maraton

Ekstremni maratonec Bogomir Dolenc iz Studenic pozno popoldne končuje svoj izjemen dobrodelni tek Okrog Slovenije. V minulih dvanajstih dneh je pretekel več kot 1200 kilometrov dolgo pot po cestah blizu slovenske meje. Danes so pred njim še zadnji kilometri do cilja, to je do Črne na Koroškem, kjer bo zvečer zaključek.
Ta fizično in psihično izjemno zahteven projekt je Bogomir Dolenc zastavil s ciljem, da opozori slovensko javnost na male viteze, na tiste, ki so v otroštvu preboleli raka. Poleg osveščanja o bolezni rak je njegov cilj tudi zbiranje sredstev za fundacijo Mali vitezi. »Finančni cilj je bil dosežen že pred samim startom maratona, saj smo prejeli ogromno donacij podjetij in še prihajajo. Prav tako smo prodali čisto vse športne kapice in z njimi zbrali še dodatnih 1800 evrov za male viteze, skupno smo zbrali že več kot 14.500 evrov sredstev,« pravi Bogomir Dolenc. Do sredine oktobra bodo veseli tudi vsakega poslanega SMS sporočila, s katerim lahko vsakdo podpre projekt in s tem pomaga malim vitezom pri njihovi rehabilitaciji.

Projekt lahko torej podprete tudi vi, s poslanim SMS sporočilom z geslom VITEZ ali VITEZ5 na številko 1919 in prispevali boste 1 eur ali 5 eur za male viteze.

(Bojana Petelinšek, Foto FB Bogomir Projekt Dolenc)