Bo v Slovenskih Konjicah kmečki punt?

Slovenska kmečka zveza pri Slovenski ljudski stranki zahteva dodaten denar za kmetijstvo, so sporočili iz SLS, sicer bodo organizirali kmečki upor. 

Če pristojni do konca oktobra kmetijstvu ne bodo zagotovili dodatnih 380 milijonov za naslednje petletno obdobje, napovedujejo vseslovenski kmečki protest in novembrsko kmečko zborovanje v Slovenskih Konjicah.

Cigler: alarmantne razmere v kmetijstvu

Podpredsednik Slovenske kmečke zveze pri SLS in član Sveta Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenije Marko Cigler pravi, da smo v zadnjem obdobju priča “alarmantnim razmeram v številnih kmetijskih panogah, ki predstavljajo glavno gonilo slovenskega podeželja”.
Kmetijstvo je bilo v času epidemije, ko država veliko finančne podpore namenja gospodarstvu in drugim področjem, spregledano.

Marko Cigler.

“To je toliko bolj nerazumljivo in nesprejemljivo ob dejstvu, da bi vsaka večja kriza z nekajmesečnim zaprtjem meja ob sedanji nizki samooskrbi s hrano lahko za številne prebivalce in prebivalke Slovenije pomenila dobesedno lakoto,” pravi Cigler.
Brez dodatnih milijonov se po njegovem kmetijstvo ne bo zmoglo uspešno prilagajati novim okoljskim in tržnim razmeram, ohraniti mlade na kmetijah, povečati samooskrbo Slovenije z domačo hrano in ohraniti obdelano ter poseljeno podeželje.
Če denarja do konca meseca ne bo, pripravljajo vseslovenski kmečki protest. “Prvo kmečko zborovanje, kjer bomo obravnavali alarmantne razmere v številnih kmetijskih panogah, bo 26. novembra v Slovenskih Konjicah,” v sporočilu za javnost še napoveduje Cigler. (N. K.)

 

Oglas