Bo Konjičanka Eva Petrič Miss športa Slovenije 2016?

Ec

19-letna Konjičanka Eva Petrič se letos poteguje za naziv Miss športa Slovenije 2016. Je namreč ena izmed enajstih mladih slovenskih športnic, ki jo pred dokončnim izborom in prejemom prestižnega naziva, čaka dva meseca priprav, vaj, fotografiranj in snemanj. Evi je uspel preboj med 11 najboljših. V času intenzivnih priprav na izbor pa smo ji zastavili nekaj kratkih vprašanj.

Zakaj si se odločila sodelovati v izboru za Miss športa Slovenije 2016? Želja po sodelovanju sem imela že kar nekaj let, letos pa me je k prijavi spodbudila prijateljica.

S katerim športom se ukvarjaš in kako dolgo že? Že 8 let se ukvarjam s športnim plezanjem.

Kdo te pri tekmovanju najbolj spodbuja? Na prvem mestu je seveda družina in pa prijatelji.

Kaj ti pomeni šport in ukvarjanje z njim? S športom se ukvarjam že od majhnih nog in si ne znam predstavljati dneva brez športa. Vsekakor mi pomeni zelo veliko.

Kako bi se na kratko  opisala? Sem mirna po drugi strani pa nasmejana, komunikativna in energična oseba, ki ima rada nove izzive.

Kakšni so tvoji načrti za prihodnost? Videli bomo, kako bo po končanem izboru za Miss športa Slovenije 2016. Vsekakor pa bi rada naprej končala študij, ter se še naprej posvečala svoji športni karieri.

Izbor za miss športa se nekoliko razlikuje od siceršnjih podobnih izborov. Med mlade želijo razširiti pomembnost športa, aktivnega in zdravega življenja. Ženski šport je v primerjavi z moškim finančno prikrajšan, zato je eden od organizatorskih namenov, da bi tudi na ta način skušali pomagati mladim športnicam najti nove pokrovitelje. Na tem izboru iščejo najboljšo kombinacijo med športno aktivnostjo, lepoto in simpatičnostjo.

Vir in foto: Facebook in spletna stran Miss športa Slovenije 2016