Bistriško: Število okuženih upada, na testiranju vrsta

Pred šotorom na parkirišču Zdravstvenega doma v Slovenski Bistrici so v teh dneh dolge vrste čakajočih na množično brezplačno testiranje s hitrimi HAGT testi. Testiranje tam izvajajo vsak delovnik med 14. in 16. uro ter ob vikendih med 7. in 9. uro za tiste, ki se odpravljajo na smučišče.
Minuli torek so testirali 490 ljudi, med njimi okrog 300 zaposlenih v vzgoji in izobraževanju. Včeraj so testirali nad 170 posameznikov. Od danes se na to množično brezplačno testiranje lahko odpravijo tudi zaposleni, ki potrebujejo teste za opravljanje dela, so nam potrdili v zdravstvenem domu. Vendarle pa delodajalcem priporočajo, da se za testiranje večjih skupin zaposlenih dogovorijo z Medicino dela, bris v tem primeru stane 15 evrov, a dobijo svoj termin ter se s tem izognejo čakanju. Testov imajo za zdaj dovolj na zalogi.

Čakajoči na hitri test pri Zdravstvenem domu v Sl. Bistrici.

Nadaljujejo tudi s cepljenjem
Nadaljujejo tudi s cepljenjem starejših. »Tudi cepljenje poteka v skladu z nacionalno strategijo; cepili smo že večino starostnikov nad 80 let, približno 200 pa jih na to še čaka. Nekaj jih bomo cepili danes popoldne in še jutri,« je še pojasnila direktorica Zdravstvenega doma Slovenska Bistrica, mag. Urška Sedmak.
Sicer pa je tudi na Bistriškem vse manj okuženih s koronavirusom. Po podatkih spletne strani covid – sledilnik je bilo minuli torek v občini Slovenska Bistrica 124 okuženih, v Oplotnici 21, v Makolah 4 in v Poljčanah 38.
Ocenjuje se, da je bila v drugem valu epidemije okužena že približno tretjina prebivalstva. Toda pri izvajanju priporočil moramo ostati dosledni, dodajajo v Zdravstvenem domu: »Še vedno smo v epidemiji!« (B. Petelinšek)

Oglas