Bistriški Twirling klub Sašo: Ponosni na mednarodne uspehe

Twirling zveza Slovenije, ki ima sedež v Slovenski Bistrici in bistriški Twirling klub Sašo letos praznujeta 25 let delovanja. Sašo Koprivnik, trener in ustanovitelj Twirling kluba Sašo, pove, da so začeli kot majhna plesno mažoretna skupina desetih članov, ki so nastopili na mnogih tekmovanjih kot predstavitvena točka in poskrbeli za popestritev različnim športom med odmori tekmovanj. Nato so začeli z osnovami twirlinga in nastopili na prvem državnem prvenstvu v Radečah leta 1997, kjer so zmagali v konkurenci desetih skupin. Kljub temu da začetki niso bili lahki, saj so trenirali po kulturnih domovih, šolskih avlah in učilnicah, so vztrajali in napredovali iz leta v leto. Državna prvenstva so za klub sčasoma postala rutinsko tekmovanje, s številnimi vsakoletnimi državnimi naslovi, zato se je pojavila ambicija po udeležbi na mednarodnih tekmovanjih.

Ponosni na doseženo

»Ponosni smo na vse rezultate. Želel pa bi izpostaviti naslov ekipnega klubskega prvaka EFBT 2018 na Irskem in Twirlmanio v ZDA 2020, kjer smo se vrnili s tremi zlatimi, dvema srebrnima in eno bronasto medaljo. Ob rezultatih sem izjemno zadovoljen tudi s samim načinom dela, saj si je klub v vseh teh letih izoblikoval svoj sistem dela, strokovno ekipo in vse, kar sodi k vodenju športnega kluba na takem nivoju. Še posebej pa je lepo videti generacije otrok in mladostnikov, ki so bile vzgojene v twirlingu deset in več let nazaj, danes pa se z veseljem vračajo v našo sredino kot trenerke, sodnice ali strokovne sodelavke,« pravi Sašo.

Več o tem kakšno je trenutno stanje v klubu in o letošnjih tekmovanjih pa v februarski številki Bistriških novic. (D.G., foto: arhiv TK Sašo)

Oglas