Bistriški odbojkar Žiga Štern junak prve tekme polfinala grškega prvenstva

V Grčiji se po štirih mesecih nadaljuje odbojkarsko prvenstvo. Na praznem olimpijskem štadionu Oaka v Atenah se je sinoči začel polfinalni turnir, kjer se za grški naslov s svojo ekipo Foinikas Syros poteguje tudi Bistričan Žiga Štern, ki je že na prvi tekmi pokazal, da mu karantena zaradi koronavirusa ni prišla do živega, in takoj navdušil.

Njegov Foinikas je s 3:2 v nizih ugnal branilce naslova Olympiacos in stopil na prag finala. Žiga Štern je bil z 19 točkami (1 as, 2 bloka) najboljši pri svoji ekipi. Za naš medij je povedal: “Dokazali smo, da smo prišli na Final 4 dobro pripravljeni, da lahko Olympiakosu (najboljšemu klubu v Grčiji) dobro pariramo in kljub vlogi outsiderja iščemo možnosti za napredovanje v finale. Do jutri se bo potrebno predvsem dobro spočiti, saj so razmere peklenske (zunaj 37stopinj, brez klime v dvorani) in popraviti napake iz včerajšnje tekme, kajti verjamem da bo Olympiakos poskušal narediti vse, da izsili še tretjo tekmo.”

Za vstop v finale sta potrebni dve zmagi. Drugo tekmo bodo odigrali v četrtek. Če bo po dveh tekmah izid izenačen, bo na sporedu še tretja tekma. (D.G., Foto: volleyleague.gr)