Bistriški nogometaši v 2. Slovensko nogometno ligo vstopili z zmago

Nogometaši Kety Emmi & Impol Bistrica so v prvem krogu 2. Slovenske nogometne lige gostovali v Dekanih pri nogometaših Jadrana in zmagali z 1:0 (0:0). Zadetek za krstno zmago in prve tri točke v prvenstvu, je v 83. minuti z glavo dosegel Mateo Koprivc po podaji Nejca Bračka. V naslednjem krogu jih čaka prva tekma pred domačim občinstvom. V soboto 6. avgusta bodo ob 17:30 uri v bistriškem športnem parku gostovali nogometaši Rolteka iz Doba, ki so v novo sezono prav tako vstopili z zmago.

Po naslovu v 3. SNL Vzhod so v bistriškem nogometnem klubu zavihali rokave in poskrbeli za kar nekaj sprememb tako v vodstvenih strukturah kluba, kot v sami ekipi. Glavni izvršni direktor skupine Impol Andrej Kolmanič in predsednik nogometnega kluba dr. Vito Martinčič sta podpisala pogodbo o sponzorskem sodelovanju, s čimer je podjetje postalo zlati sponzor kluba. Ekipo je zapustil glavni trener Simon Dvoršak. Novi trener je postal Franc Fridl ml., pomožni trener je Anže Stegne, trener vratarjev pa ostaja Primož Kračun. V klubu imajo tudi novega športnega direktorja Simona Sešlarja. Ekipo so zapustili Murat Bajraj, ki je odšel v Velenje ter Klinton Stavri Bozgo, Amadej Ribič, Marcel Pušnik in Jan Ljubec, ki so odšli v Avstrijo. Novinci v ekipi so Rok Pirtovšek, vratar Lan Vunderl, Fran Šlamberger in Jaka Korošec, ki so s trenerjem Fridlom že sodelovali. Iz NK Celje so v Slovensko Bistrico prišli Stian Džumhur, Nejc Klašnja, Mateo Koprivc, Anej Kujovič, Nedim Ljubijankić in Tai Matea Panić. Slednji je bil v minuli sezoni z 29 goli najboljši strelec mladinske lige, v Slovenski Bistrici pa se mu je pridružil tudi starejši brat Vanja Panić, ki je v preteklosti igral za mlajše selekcije Crvene zvezde. Novinec je tudi Hrvat Niko Havelka. S pripravami na novo sezono so pričeli že 20. junija. Odigrali so številne prijateljske tekme ter v sredini julija opravili letne priprave na Rogli.

In kakšni bodo cilji kluba v novi sezoni? Predsednik dr. Vito Martinčič: »Prejemam veliko vprašanj na temo kako se bomo borili v drugi ligi, kje bomo na lestvici, ali se bomo borili za obstanek,…. Bistrica nima takšnih ambicij, da bi se borila za obstanek. Sem močno prepričan, da bomo presenečenje jesenskega dela prvenstva. Mi računamo, da bomo tudi na koncu sezone v prvi polovici lestvice.«  (D.G.)

Oglas