Bistriški nogometaši poraženi, prvaki nogometaši Rogaške

S tekmami 16. kroga se je zaključila 3. Slovenska nogometna liga Vzhod. Nogometaši NK Kety Emmi Bistrica, ki so bili vodilni na lestvici skozi celotno sezono, so imeli na domačem igrišču v derbiju proti NK Rogaška »zaključno žogico«, da osvojijo naslov prvaka. V tekmo so štartali odlično in imeli vseskozi pobudo na igrišču. V 28. minuti prvega polčasa so po zadetku Aljaža Polegeka povedli z 1:0 in prednost zadržali do konca prvega polčasa. V drugi polčas so veliko bolj motivirano vstopili nogometaši Rogaške, ki so tudi opravili dve zamenjavi. Napadi na bistriški gol so se jim obrestovali v 69. minuti, ko je na 1:1 izenačil Andrej Pavlović ter tri minute za tem, ko so povedli z 1:2 po uspešno izvedenem kazenskem strelu Stefana Andjelića. Rezultat se kljub večkratnim poizkusim bistriških nogometašev, da bi vendarle spreobrnili izid, ni spremenil. Prvaki so tako postali nogometaši Rogaške, ki so sicer osvojili enako število točk kot bistriški nogometaši, vendar so imeli boljši izkupiček iz medsebojnih dvobojev. Bistriški nogometaši so v celotni sezoni dosegli dvanajst zmag, dvakrat igrali neodločeno ter dvakrat izgubili – v zadnjih dveh krogih proti Cirkulanam in Rogaški.

Trener NK Kety Emmi Bistrica Simon Dvoršak po tekmi ni mogel skriti velikega razočaranja: »Normalno, da je razočaranje veliko. Sreča je bila na strani Rogaške. Dvakrat smo zadeli prečko. Če bi bili zadeli na 2:0, vem da bi bili tekmo gladko pripeljali do konca. Mislim, da bi bili morali boljše odreagirati na odbite žoge. Potem pa ta »black out« in dva popolnoma nepotrebna zadetka. Tekme smo se lotili precej pragmatično. Želeli smo si jo zaključiti z zmago. Da ugotovimo vzrok, zakaj nismo uspeli, bo potrebno narediti natančno analizo.«

Veliko boljše volje pa je bil trener nogometašev Rogaške, Franc Fridl ml.: »Sama tekma je bila napeta že zaradi samega »naboja«, glede na to da je bilo zelo veliko navijačev, tudi naših navijačev, ki so nas zvesto spremljali skozi celotno sezono. Čutila se je napetost. S prvim polčasom ne morem biti zadovoljen. V drugi polčas smo krenili nekoliko bolj odločneje, dvakrat zadeli in imeli tudi nekaj sreče, če povem čisto pošteno. Moram čestitati tudi bistriški ekipi za današnjo tekmo in celotno sezono ter jim iskreno želim, da jim naslednjo sezono uspe.« (D.G.)