Bistriški nogometaši doma igrali neodločeno z ekipo Roltek Dob

Potem, ko so nogometaši Kety Emmi & Impol Bistrica v prvem krogu 2. Slovenske nogometne lige v Dekanih premagali nogometaše Jadrana z 1:0 (0:0), so danes v domačem športnem parku gostili nogometaše Roltek Doba. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom 1:1 (1:1). Bistriške nogometaše je v vodstvo popeljal Tai Matea Panić, ki je zadel v 15. minuti. Štiri minute kasneje je izid izenačil Gašper Petek. Bistriški nogometaši so prikazali zelo dobro igro, imeli številne priložnosti ter v prvem polčasu tudi zatresli okvir vrat. Na koncu je ostalo pri remiju, tako kot v mesecu juliju, ko so z Dobom že odigrali prijateljsko tekmo na Rogli, takrat se je tekma končala z 2:2. Po dveh odigranih krogih so bistriški nogometaši na lestvici trenutno na petem mestu s štirimi točkami. Jutri bosta odigrani še tekmi: Beltinci Klima Tratnjek proti Jadran Dekani in Brinje Grosuplje proti Krškemu.

Strelec zadetka Tai Matea Panić je po tekmi povedal: »Zelo sem vesel današnjega zadetka. Imeli smo več priložnosti, pri strelih na gol bi morali biti bolj učinkoviti.« Rok Ferčič, ki je v igro vstopil v drugem polčasu je dodal: »Prvi polčas je bil kar izenačen. Se je videlo, da smo bili oboji zelo motivirani, da bi danes zmagali. Po prvem polčasu remi. V drugem polčasu sem tudi sam imel priložnost in če bi zadel bi lahko zmagali. Kot ekipa bi si zmago vsekakor zaslužili.« Trener Franc Fridl je poudaril, da so igrali z zelo izkušeno drugoligaško ekipo: »V določenih situacijah smo bili nekoliko bolj pazljivi, kljub temu pa smo si pripravili kar nekaj priložnosti, v katerih bi morali boljše reagirati. Na koncu točka z grenkim priokusom. Z današnjo tekmo smo pokazali, da nam navijači lahko zaupajo in da je vredno priti na stadion v Slovenski Bistrici. Mi se bomo še naprej trudili, da damo na igrišču vse od sebe, da smo agresivni in nepopustljivi.«

V naslednjem krogu bodo nogometaši Kety Emmi & Impol Bistrica, prihodnjo soboto 13. avgusta ob 17:30 uri gostovali pri ekipi Vitanest Bilje. (D.G.)

Oglas