Bistriški atletski miting pod vprašajem!

Zimska atletska sezona je že zdavnaj končana. Kot nam je povedal Boštjan Fridrih, trener in sekretar v klubu, še posebej veseli prihod mladih atletov, medtem ko so najboljši imeli kar nekaj težav s poškodbami in odsotnostmi, veseli pa povratek Saše Babšek, ki je osvojila srebrno medaljo na prvenstvu Slovenije za člane v troskoku.

Priprave so ‘padle v vodo’

V klubu so bili zaradi nastale situacije primorani odpovedati tradicionalne prvomajske priprave v hrvaškem Medulinu. Pod vprašajem je tudi letna tekmovalna sezona. Vsi športni objekti v občini so zaprti, izjema nista niti stadion in atletska dvorana. Posledično so prekinjeni tudi treningi v okviru atletske šole.

Trenirajo doma

»Starejši atleti trenirajo po individualnem planu doma in v naravi, sicer pa komuniciramo z našimi člani preko družbenih omrežij. Za vse nas je to novo in neznano okolje. Pogoji za delo niso optimalni, vendar je iz nastale situacije potrebno potegniti pozitivne stvari. Tudi v treningu se lahko sedaj delajo stvari, za katere drugače mnogokrat zmanjka časa (preventivni treningi, psihološki pristop, avtogeni trening…). Zdravje je v tem trenutku na prvem mestu in zato moramo stopiti skupaj ter upoštevati navodila.« pravi Boštjan Fridrih.

Saša Babšek. (Foto: AD Slovenska Bistrica)
Nino Celec. (Foto: AD Slovenska Bistrica)

Odločili se bodo na začetku maja

Sta pa pod vprašajem tudi jubilejni 20. Mednarodni atletski miting in Stepišnikov memorial v metu kladiva, ki bi morala biti izvedena zadnjo soboto v maju. »Še vedno upamo, da bomo tudi letos v Slovenski Bistrici spremljali vrhunsko atletiko. Vse je seveda odvisno od poteka dogodkov. Na začetku maja se bomo odločili, ali bo miting v planiranem terminu ali ga bomo prestavili na kasnejši termin (junij, julij). Upoštevali bomo navodila in predloge državnih institucij ter Atletske zveze Slovenije. Tekmovanje bomo organizirali, v kolikor bodo lahko zagotovljeni normalni pogoji za vse tekmovalce in tudi gledalce, v nasprotnem primeru mitinga letos, žal, ne bo.«