Bistriški atlet Nino Celec skočil najdlje doslej

V Ljubljani so minuli konec tedna organizirali prvenstvo Slovenije za mlajše člane in članice ter mlajše mladince in mladinke. Člani Atletskega društva Slovenska Bistrica so se domov vrnili s šestimi medaljami.
Nino Celec je v daljino skočil najdlje doslej ter ubranil naslov prvaka med mlajšimi člani. Z dosežkom 7,63 metra bi dosegel tudi mednarodno normo za nastop na sredozemskem prvenstvu mlajših članov, vendar je ob ‘rekordnem’ skoku imel premočno pomoč vetra. Valentina Vavdi je v kategoriji mlajših članic osvojila dve medalji. Zlate se je veselila v teku na 100 metrov z ovirami (15,12 sek.), v suvanju krogle pa je osvojila tretje mesto (11,20 metra). Nina Podgrajšek je v kategoriji mlajših članic v metu kopja z novim osebnim rekordom 39,45 metra osvojila tretje mesto.
V kategoriji mlajših mladincev se je bronaste medalje veselil Anej Veilguni, s skokom dolgim 613 centimetrov. Alyssa Lamut je v metu kopja med mlajšimi mladinkami zasedla tretje mesto. 500-gramsko orodje je zalučala do 37,90 metra.
V Ljubljani je sočasno potekal tudi miting za člane in članice, ki lovijo norme za nastop na sredozemskih igrah. Saša Babšek je v troskoku izboljšala svoj letošnji dosežek in z rezultatom 13,28 metra dosegla drugi izid tekmovanja.