Bistriške kegljačice in kegljači v novo sezono vstopili z zmagama

Včeraj se je pričela nova kegljaška sezona. Kegljačice bistriškega Impola so v prvem krogu 1.A slovenske lige, na domačem kegljišču gostile kegljačice Bresta I iz Cerknice. Dosegle so zmago z 6:2 (3308 : 3112). Za zelo dobro menjavo se je v ekipi izkazala njihova najmlajša članica Aneja Kunčič. Kegljači Impola so v prvem krogu 2. Slovenske lige Vzhod gostili kegljače iz Šoštanja. Po zelo napeti tekmi so dosegli zmago s 5:3 (3140 : 3137). Po dolgi pavzi je za ekipo ponovno zaigral Tilen Topolšek. V naslednjem krogu bodo dekleta gostovala v Tržiču, moška ekipa pa v Slovenskih Konjicah.

Kot nam je povedal trener obeh ekip Silvo Kunčič, so dekleta s pripravami pričele v začetku julija. »Prvi del priprav je bil poudarek na fizični pripravi, ki so ga opravile v atletski dvorani pod okriljem Lucije Kunčič. Drugi del priprav je od začetka avgusta potekal na kegljišču. Ekipa je odšla tudi na tridnevne priprave v Kamnik, kjer je odigrala dve tekmi..« Kegljači so s pripravami pričeli nekoliko kasneje – konec julija oziroma v začetku avgusta. V novi sezoni bodo igrali z enako igralsko zasedbo kot lani. Pri ženskah je prišlo do ene spremembe, saj jih je zapustila Maja Plavčak. »Stavili bomo na mlade igralke in igralce in v zimskem prestopnem roku videli, ali bomo potrebovali pomoč od zunaj.« Tudi trenerska zasedba ostaja enaka. Omenimo še, da bo moško ekipo na gostovanjih, namesto Silva Kunčiča vodil Daniel Papotnik ter da so v letošnjem letu izobrazili dva trenerja, eden pa se je tudi prijavil za mesto selektorja Slovenske državne reprezentance.

Kakšni bodo cilji v novi sezoni? Silvo Kunčič pove: »Pri kegljačih bo cilj obstati v 2. Slovenski ligi Vzhod, da spoznajo ligo in nivo kegljanja v višji ligi. Pri kegljačicah bomo ciljali višje. V minuli sezoni je res malo zmanjkalo, da bi postali državni prvaki. Ekipa kljub manjši spremembi, še vedno spada med prve tri v Sloveniji.« (D.G., Foto: FB – Kegljaški Klub Impol)