Bi prometni kaos zaradi nesreče na avtocesti lahko preprečili?

Foto Pge Slovenske Konjice
Foto Pgd Slovenske Konjice

Prometnemu kaosu smo bili priča v torek zaradi nesreče na štajerski avtocesti. Vozniki so znova opozarjali na nujne ukrepe: da bi pristojni pravočasno opozarjali voznike, naj ne gredo na avtocesto in da tovornjakov ne bi pustili na obvozne ceste. Odgovore so iskali ustvarjalci kontaktne oddaje Beseda je vaša na Radiu Rogla.
Na celjski policijski upravi menijo, da so policisti naredili vse za varnost in pretočnost prometa. Takoj po obvestilu o nesreči so začeli z zaporo in urejanjem prometa na uvozu na avtocesto proti Dramljam. Vse semaforje v Konjicah so preklopili na rumene utripajoče luči in ponekod fizično urejali promet. Celjski policisti so urejali promet v križišču uvoza na avtocesto v Celju in tudi v križišču v Vojniku. Prav tako so skupaj z delavci Darsa poskrbeli, da so avtocesto na odseku, kjer se je zgodila prometna nesreča, lahko zapustila vsa osebna, ne pa tudi tovorna vozila. Poslušalka je pristojne pogrešala predvsem pri uvozih že v Arji vasi ali na Lopati. Odgovora, zakaj voznikov niso preusmerili že v Arji vasi ali na Lopati, nismo dobili.

Številna vozila čakajo v vrsti.

In kaj so povedali na Darsu? Ob nesrečah ali zaporah sledijo posebnim načrtom. Če se nesreča zgodi med Celjem in Slovenskimi Konjicami, promet v Celju preusmerijo na regionalno cesto – če bi ga denimo v Dramljah, bi po njihovem povzročili še večje nevšečnosti, saj bi bil obvoz speljan čez mesto Celje. Na vseh večjih priključkih postavijo table z napisom in opozorilom, da je avtocesta zaprta. A žal teh tabel nimajo dovolj, da bi jih lahko postavili še več, trdijo. Ko promet preusmerijo z avtoceste, to velja tudi za tovornjake. Se pa strinjajo, da je smiselno, da v primerih krajših zapor policija promet z avtoceste usmerja selektivno.

_______________________________________________________________________

BESEDA JE VAŠA

Imate predlog, mnenje, bi radi zastavili vprašanje ali komu namenili lepo besedo?
Pokličite v kontaktno oddajo Beseda je vaša na Radiu Rogla, vsako soboto med 11.00 in 12.00, na 03 757 45 00.
Ali pa pišite na: beseda@radiorogla.si.

_________________________________________________________________________