Banke in hranilnice: Upokojenci naj jutri poslovalnice obiščejo v le v nujnem primeru

Banke in hranilnice, ki so članice Združenja bank Slovenije, za zaščito svojih strank ter zaposlenih pozivajo upokojence, da jutri, ko bodo na račune imeli nakazane pokojnine, poslovalnice obiščejo le v nujnem primeru.

Vsem, ki to lahko, svetujejo, da opravijo dvig denarja na bankomatu. Upokojencem, ki uporabljajo spletno ali mobilno banko priporočajo, da bančne posle opravijo na daljavo.

Pooblaščeni na računu

Pooblaščenci na računu lahko plačajo položnice prek svojih digitalnih poti in naročijo potrebščine preko spletnih trgovin, prav tako lahko gotovino, ki jo upokojenci nujno potrebujejo, dvignejo na bankomatih namesto njih.

Obisk samo v skrajnem primeru

Če je obisk bančne poslovalnice neizogiben, upoštevajte vse preventivne higienske in varstvene ukrepe ter navodila poslovalnic. Po vsakem stiku ali opravilu si umijte ter razkužite roke ter vaše naprave, ki ste jih uporabljali. Razkužilo je smiselno imeti ves čas pri sebi v torbi.

Pokličite banko ali hranilnico.

V primeru vprašanj ali potrebe po posvetovanju stopite v stik z banko ali hranilnico preko kontaktnega centra, s sporočilom preko spleta ali elektronske banke ali pa preko video klepeta, kjer je to možno.