Sestavine:
· 200–250 gramov piščančjega mesa
· 50–60 gramov riževih rezancev
· 1/3 solate ledenke
· 1 korenček
· 1/3 rdeče paprike
· 1 polna žlica Proteini.si arašidovega masla
· 2 žlici kislo pekoče omake
· 2 žlici sojine omake
· ščepec soli
· 2–4 žlice jabolčnega kisa – po okusu
· 1– 2 žlici oljčnega ali sezamovega olja
· grobo narezani arašidi za posip
Priprava:
1. korak:
Solato operemo in otrebimo. Papriko narežemo na manjše koščke, korenček naribamo in piščančje meso narežemo na poljubno velike koščke.
2. korak:
V posodici zmešamo arašidovo maslo, sojino omako in kislo pekočo omako.
3. korak:
V soljenem kropu skuhamo riževe rezance po navodilih z embalaže in jih odcedimo. Z naoljeno papirnato brisačko pomažemo ponev in v njej popečemo meso. Popečenemu mesu vmešamo omako in ga pokrijemo za 10 minut.
4. korak:
Zeleno solato, korenček in papriko posolimo, dodamo kis in olje ter dobro premešamo.
Solato, testenine in meso serviramo v solatno skledo in potresemo z grobo narezanimi arašidi.