Azijska solatna skleda s piščancem in arašidi

Sestavine:

 

· 200–250 gramov piščančjega mesa

· 50–60 gramov riževih rezancev

· 1/3 solate ledenke

· 1 korenček

· 1/3 rdeče paprike

· 1 polna žlica Proteini.si arašidovega masla

· 2 žlici kislo pekoče omake

· 2 žlici sojine omake

· ščepec soli

· 2–4 žlice jabolčnega kisa – po okusu

· 1– 2 žlici oljčnega ali sezamovega olja

· grobo narezani arašidi za posip

 

Priprava:

1. korak:

Solato operemo in otrebimo. Papriko narežemo na manjše koščke, korenček naribamo in piščančje meso narežemo na poljubno velike koščke.

2. korak:

V posodici zmešamo arašidovo maslo, sojino omako in kislo pekočo omako.

3. korak:

V soljenem kropu skuhamo riževe rezance po navodilih z embalaže in jih odcedimo. Z naoljeno papirnato brisačko pomažemo ponev in v njej popečemo meso. Popečenemu mesu vmešamo omako in ga pokrijemo za 10 minut.

4. korak:

Zeleno solato, korenček in papriko posolimo, dodamo kis in olje ter dobro premešamo.

Solato, testenine in meso serviramo v solatno skledo in potresemo z grobo narezanimi arašidi.