Ananasov desert

Biskvit:

4 jajca

4 žlice moke

4 žlice sladkorja

1 vanilijev sladkor

pol pecilnega praška

 

Vanilijeva krema:

0,5 l mleka

1 vanilijev puding

1 pločevinka ananasovega kompot

70 g kokosove moke

Za dekoracijo sladka smetana, narezan ananas, kandirane češnje, malo kokosove moke ali sveže jagode.

 

Rumenjake s sladkorjem penasto umešamo in postopoma dodajamo moko, ki smo ji dodali pecilni prašek. Na koncu ročno primešamo beljakov sneg. Vlijemo v pekač obložen s peki papirjem in pečemo na 180 stopinjah približno 20 minut. Ko je biskvit pečen, ga navlažimo z ananasovim sokom iz kompota in počakamo, da se ohladi.

Za kremo puding skuhamo po navodilu in z električnim mešalnikom na nizki hitrosti mešamo dobro minuto. Ohladimo ter dodamo koščke ananasa in kokos, po želji lahko še sladkamo. Kremo razdelimo po ohlajenem biskvitu. Biskvit poljubno narežemo  in koščke okrasimo s smetano, sadjem ali oreščki.

Oglas