Aljažev stolp zdaj tudi v Oplotnici

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Da imajo v Oplotnici repliko Triglava in triglavskega narodnega parka, je znano številnim planincem in ljubiteljem narave, ki se množično udeležujejo vsakoletnih tradicionalnih pohodov k Črnemu jezeru in Trem kraljem v organizaciji Planinskega društva Oplotnica. Že dobra dva meseca pa vrh miniaturnega Triglava pred Mercatorjem krasi še replika Aljaževega stolpa.
Da je ta del Oplotnice lepo urejen, skrbi ena od gonilnih sil oplotniškega planinstva Franci Slatinek. Večkrat je slišal, da v tem idiličnem okolju manjka še Aljažev stolp, zato po njegovi zaslugi in zaslugi oplotniškega rokodelca zdaj res stoji na vrhu Triglava. Franci vabi vse, da si miniature ogledajo v živo. “Še posebej vabljeni vsi tisti s kronično vrtoglavico, ki si njegovega vzornika nikoli ne boste mogli ogledati tudi v resnici! Naš je na las podoben njemu, le da je nekaj manjši, a to razliko z lahkoto poplača dejstvo, da je precej lažje dostopen!” pravi Franci.
Morda bo priložnost za ogled, če ne prej, ob tradicionalnem velikonočnem pohodu k Črnemu jezeru in Trem kraljem, ki ga pripravlja oplotniško planinsko društvo.