Alen iz Malahorne gre na Filipine

Resničnostni šov Survivor je šov, kjer se tekmovalci razdelijo na dve skupini ali več ”plemen” in jih odpeljejo v oddaljeno lokacijo s tropskim podnebjem. Letos bomo ta šov lahko prvič spremljali v slovenski različici, tekmovalci pa se bodo odpravili na Filipine. Tam bodo živeli dober mesec. Čakalo jih bo veliko psihičnih in fizičnih preizkušenj. Borili se bodo za hrano, luksuz ali imuniteto in seveda za glavno nagrado 50.000 evrov. Naloge in izzivi sredi divjine bodo za tekmovalce popolnoma drugačni, kot smo jih bili vajeni doslej. Prihaja šov v katerem se bodo pomerili tekmovalci z neskončno mero poguma in močnim instinktom za preživetje.

Alen iz Malahorne gre v boj za glavno nagrado

Trenutno lahko na Facebook strani šova spremljamo predstavitve tekmovalcev. Med njimi je tudi 24-letni Alen Perklič iz Malahorne, ki spada v občino Oplotnica. Alen je v svoji predstavitvi povedal, da živi na majhni kmetiji, kjer je bil vzgojen v delovnega fanta. Dejal je: “Sem človek, ki mu delo ni tuje, rad poprimem za opravila in zgolj ležanje me ubija, zato se rad spravim kaj narediti ali pa preprosto odhitim na kakšen sprehod.2

V otroštvu je Alen obiskoval in uspešno zaključil 6-letno nižjo glasbeno šolo za klarinet. Poleg glasbe pa ga že vso življenje spremlja šport. V osnovni šoli je treniral atletiko, bil je tudi v šolski rokometni reprezentanci, v srednji šoli pa se je ukvarjal tudi z odbojko, ‘ultimate frizbijem’, ‘parkourjem’ in praktično vsem, kar se mu je ponudilo. Zadnja leta se intenzivno ukvarja s športnim plezanjem, kjer redno izboljšuje svoje rezultate. Povedal je še: “Lani sem plezanju v športnih smereh in balvanov dodal še lepoto gora, tako da se pripravljam za alpinista.”
Alen je pripravljen na nova poznanstva in izkušnje. Poskrbel bo za veliko dobre volje, če bo treba bo pokazal tudi svojo trmo. V šov se je prijavil, ker mu je všeč ideja šova – preživetje v naravi, iskanje hrane, izdelovanje orodja in pripomočkov.

Resničnostni šov Survivor bomo lahko na televizijskih zaslonih spremljali jeseni, do takrat pa bodo ustvarjalci šova razkrili še ostale tekmovalce. Več o Alenu tudi v prihodnji številki NOVIC, na portalu pa bomo spremljali še morebitne ostale sodelujoče iz naših krajev.