Ajdova kaša z zelenjavo

Sestavine za 8 oseb:

· 40 dag ajdove kaše

· ena čebula

· trije stroki česna

· po ena zelena in rdeča paprika

· sesekljan por

· sol in poper

· belo olje

· po želji malo vegete ali jušne kocke

 

Priprava:

1. korak:

Na olju prepražimo čebulo in dodamo ajdovo kašo. Prepražimo, med mešanjem dodamo strt česen in jušno kocko ali potresemo z malo vegete (če te ne uporabljamo, pa zgolj s soljo).

2. korak:

Zalijemo z vodo (dvakrat toliko vode, kot je kaše), premešamo in zmanjšamo ogenj, potem na srednji vročini kašo dušimo do mehkega. Tik preden ugasnemo ogenj, vmešamo v kašo na drobne kocke sesekljano papriko in por, solimo in popramo po želji ter pokrito pustimo stati okoli deset minut.

3. korak:

Če bomo kašo postregli kot solato, jo, ko se ohladi, zalijemo z bučnim oljem in kisom (ali z balzamicom) ter dobro premešamo.

Oglas