Agencija Pohorje turizem začasno zaprta!

Turistična agencija Pohorje turizem, ki je ravno sredi marca obeležila 30 let poslovanja, je vrata svojih poslovnih prostorov v Slovenski Bistrici začasno zaprla.
Približno 15 turističnih delavcev in številni pogodbeni sodelavci Agencije Pohorje Turizem zdaj čakajo, da epidemija poide. Kako se spoprijemajo s težavami?
»Težave odpravljamo tako, da s svojimi poslovnimi partnerji komuniciramo na daljavo in se dogovarjamo o možnostih prestavitve terminov. To je v tem trenutku največ, kar lahko naredimo, z željo, da bi ohranili delovna mesta za zaposlene in omogočili nadaljnje poslovanje našega podjetja ter celotne turistične panoge,« pravi turistična vodnica in organizatorka izletov ter potovanj, Ilona Stermecki.

Njihova agencija je specializirana za avtobusne izlete in potovanja; organizirajo strokovne ekskurzije za šole in podjetja, torej za zaključene skupine. Večina turističnih delavcev je voznikov avtobusov, imajo pa tudi kar nekaj zunanjih sodelavcev, ki v času najvišje sezone pomagajo pogodbeno. »Zdaj seveda vsi nestrpno čakamo, da se epidemija poleže, da lahko spet začnemo delati. Upam, da bo to čim prej. Toda verjetno bo april za vse nas še počitek, potem pa pričakujemo, da se v maju postopno vse spet vrne na stare tire in bomo lahko znova začeli s potovanji po Sloveniji in seveda tudi po Evropi,« pravijo v agenciji.

Vsem, ki so morebiti že rezervirali ali vplačali poletne počitnice, pa svetujejo, naj ne hitijo z odločitvijo o odpovedi: »Morda je res najbolj smiselno počakati še nekaj tednov na nadaljnja navodila, da bomo videli, kaka je situacija in nato morda prestaviti termin, nikakor pa ne odpovedovati. Mislim, da bomo po tem – za vse nas – kriznem stanju, vsi potrebovali oddih. Ne glede na to, koliko dela nas bo čakalo na delovnih mestih, počitnice bomo vendarle potrebovali, da bomo lahko normalno zaživeli in potem tudi delali naprej.«

Slavili bodo kasneje
Ravno sredi tega meseca, 19. marca, so v agenciji Pohorje turizem obeležili 30 let delovanja. Ko bodo težave zaradi koronavirusa mimo, bo tudi čas za praznovanje.