Adventni venček iz naravnih materialov

Okraševanje  stanovanja z adventnimi venčki je uvod v božični čas in novoletne praznike.

Letos je prva adventna nedelja že ta konec tedna, 2. decembra, in predlagamo, da si priskrbite ustrezno gradivo. Torej, pojdite v naravo, v gozd in na vrt in si naberite vse potrebno za izdelavo vašega unikatnega adventnega venčka.

Osnova za adventni venček je obroč iz šibja vrbe, vinske trte, srobota, primerne so stebelca trav ali žita, ter žice. Obroč pa lahko sami naredite tudi iz časopisnega papirja, ki ga seveda ustrezno oblikujete ( krog, srček… ). Kot osnova se zelo dobro obnese tudi obroč iz cvetličarske pene in iz stiropora.

Za naravni adventni venček ne potrebujemo veliko gradiva.

Potrebujemo mah, storže, želod, šipek, in druge gozdne plodove. Mah, ki se bo malo posušil, pred uporabo navlažimo in bo zopet svež. Smrekove veje, borove veje ali drugo zimzeleno rastlinje naberemo kasneje. Na vrtu odrežite žajbelj, sivko , meto,  meliso in jo posušite. Potrebujemo še trak za pentljo, tanko žičko za ovijanje ali močnejši sukanec in to je vse. Prav pride tudi pištola za vroče lepljenje.

Ko venček končamo, vanj postavimo štiri svečke. Lahko pa adventni venček obesite na vrata za dobrodošlico in bo tedaj brez sveč. Namesto klasične oblike pa lahko naredite tudi dekoracijo s štirimi svečkami, ki jo dopolnite z drevesnimi koreninami.

Med fotografijami venčkov lahko najdete kakšen navdih za izdelavo svojega adventnega venčka iz naravnega materiala.