ABA liga 2: Slatinčani do prve zmage

Z veliko truda so košarkarji Rogaške v drugem krogu ABA liga 2 prišli do zmage proti ekipi Zrinjski Mostar, ki so se predstavili kot zelo čvrsta in neugodna ekipa. Slavili so s 66 : 62.
Varovanci trenerja Damjana Novakoviča so srečanje pričeli zelo medlo, zdelo se je, da imajo obilo treme, zato žoga ni in ni hotela v koš. Posledica tega je bilo hitro vodstvo gostov, ki so tako prvo četrtino dobili z 14 : 10. V nadaljevanju so domači pred okoli 500 gledalci naravnali roke in začeli zadevati, a so tudi gostje, predvsem po zaslugi skoka v napadu, dosegli več točk in na veliki odmor odšli s točko prednosti, 36 : 37.
Že po drugi četrtini je bilo vidno, da so se domači sprostili, kar so potrjevali v tretji četrtini in sredi tega dela igre prišli do prve občutnejše prednosti, ko so povedli s 48 : 42. Toda gostje so ob koncu četrtine, tudi po zaslugi malce sporno dosojene osebne napake Mijovića samo 6 desetink do konca in treh prostih metov, zaostajali le za 3 točke. v zadnjem delu igre je najprej za navdušenje na tribunah s trojko za plus 7 poskrbele Leon Šantelj, a so gostje z delnim izidom 6 : 0, po nekaterih prehitrih metih domačih, sredi četrtine spet prišli samo na minus 1. Po trojki preko roke Rashuna Davisa so domači spet ušli na plus 4, v končnico tekme pa le s točko prednosti. Gostje ob koncu niso zadeli nekaj metov in domači so se veselili zaslužene, težko priborjene zmage. Pri Rogaški je odlično igral Marko Pajić, ki je 18 točkam dodal še 10 skokov, novi kapetan Miha Vašl je dosegel 16 točk, Davis 15, z 12 skoki se je izkazal Siniša Bilič. Slatinčani naslednjo tekmo ABA lige 2 v sredo igrajo v Splitu.
Dodajmo, da so se v KK Rogaška ob začetku tekme z minuto molka spomnili našega sodelavca Janija Terbovca, ki je preminil v začetku julija, dolga leta pa je spremljal slatinski košarkarski klub.