ABA liga 2: Neuspešen uvod Rogaške v sezono

KK Rogaška : KK Široki 74 : 79                                                                                  Na prvi tekmi nove sezone v domači dvorani so slatinski košarkarji doživeli boleč poraz proti ekipi iz Hercegovine in to predvsem po zaslugi lastnih napak, ki jih je bilo preveč tako na parketu kot ob njem.

Visoka pričakovanja so bila pred tekmo tako med igralci kot navijači, ki so dodobra napolnili dvorano in s tem pokazali, kako zelo si želijo gledati kvalitetno košarko. Prav ta visoka pričakovanja so bila očitno vzrok za precej medel uvod v tekmo s strani domačih, ki so sicer zelo kvalitetnim gostom že sredi prve četrtine dovolili vodstvo za  6, minuto pred koncem še za 9. V drugi četrtini so se domači vendarle sprostili in počasi dohitevali goste, sredi četrtine rezultat izenačili, dobri dve minuti pred koncem pa po zadetku Tadeja Fermeta prešli v vodstvo. Omenimo še, da je Ivan Miličević v prvem polčasu dosegel 13 točk, domači so vodili 40 : 37.

Po treh minutah igre v tretji četrtini so Slatinčani po trojki Mihe Fona povedli za 7, a gostje se niso predali, kljub temu je Rogaška po dveh metih za tri Miličevića pred zadnjimi desetimi minutami vodila 62 : 55. Tudi zadnji del tekem se je začel uspešno za domače, saj je najprej Urban Durnik uspešno blokiral met, Fon dodal trojko in bilo je plus 9. Toda gostje so predvsem zaredi napak domačih, dve žogi je izgubil Đorđe Lelić, ki je tudi zgrešil vseh devet metov iz igre, naredili delni izid 9 : 0 in naredili končnico tekme negotovo. Ferme je sicer s trojko dal nekaj upanja domačim, a za kaj več enostavno ni bilo moči. Zanimivo, da v prvem delu najboljši strelec v domači vrsti Miličević, proti koncu tekme sploh ni več dobil uporabne žoge. Slatinčani so tako izničili uspeh v Sarajevu, v prihodnjem krogu gostujejo v Skopju pri ekipi MZT Aerodrom.

Še pred tekmo s Hercegovci je Damjan Novaković napovedal pričakovanja v ABA ligi: »ABA liga letos nima tako dominantne ekipe, kot je bila lani Primorska, vseeno so nekatere ekipe veliko vložile, zaenkrat se zdi, da je le Split nekoliko pred ostalimi. Naš cilj je, da igramo dobro, dosežemo čim več zmag in da držimo priključek prvim štirim mestom na lestvici.«

O pričakovanjih slatinskih košarkarjev pred začetkom državnega prvenstva pa v tiskani izdaji Rogaških novic. (Jože Strniša)