Češnjeva pita z mandlji

Testo:
50 dag bele moke
ščepec soli
naribana limonina lupina
30 dag masla
30 dag sladkorja
1 pecilni prašek
noževa konica cimeta
1 jajce

50 dag razkoščičenih češenj
rum
sladkor po okusu
1 žlica ostre moke
po želji mleti mandlji ali orehi

Iz vseh sestavin naredimo testo. Vse dobro zgnetemo in damo za 1 uro na hladno. Nato testo razdelimo na dve polovici in vsako posebej razvaljamo v velikosti pekača.
Pekač namastimo, vanj položimo testo, prepikamo z vilicami in po testu stresemo češnjev nadev. Pokrijemo z drugo polovico testa in ga zopet prepikamo z vilico. Ali na vrhu naredimo mrežico. Premažemo z maslom in pečemo v srednje vroči pečici, da porjavi. Pustimo, da se malo ohladi, šele nato postrežemo.
Češnjev nadev:
50 dag očiščenih in posušenih češenj potresemo z malo ruma ali češnjevca, dodamo malo sladkorja,1 žlico ostre moke in zmešamo. Dodamo lahko tudi zmlete mandlje ali orehe.