Že tako slabo stanje grajske kašče v Podčetrtku od danes le še slabše

O gradu Podčetrtek je bilo že veliko napisanega in slišanega. Veliko truda je bilo vloženega v to, da bi grad dobil dobrega lastnika, ki bi v njem spoznal dobro turistično priložnost, vendar se do danes ni še nič premaknilo. Nič, razen strehe grajske kašče.

Danes popoldan je s težko pričakovanim dežjem, klic sosedov grajske kašče, na noge dvignil tako gasilce kot župana Petra Misjo, saj je prišlo do seseda strehe na grajski kašči, ki je ogrozil tudi mimoidoči promet. Gasilci so zavarovali območje okoli kašče, zunanji izvajalci pa so poskrbeli za odstranitev nevarnega dela strehe.

Po besedah župana Misje Občina Podčetrtek že vrsto let opozarja na stanje kašče, vendar vedno znova naleti na gluha ušesa. “Pred nekaj dnevi smo o stanju obvestili odvetnike, po današnji nezgodi pa moramo narediti še kakšen drug korak, in sicer bomo o tem obvestili razne inšpektorje, seveda pa moramo območje okoli kašče ustrezno zavarovati, da le ta ne bo ogrožala mimoidočih. Menim, da zaščita, ki je bila pred nekaj leti postavljena na zahtevo gradbenega inšpektorja, ni bila dovolj in tako ga bomo o tej zadevi jutri tudi obvestili,” je še dejal Misja.