Včeraj na Bistriškem dve hudi nesreči s smrtnim izidom

Kar dve hudi prometni nesreči s smrtnim izidom sta se včeraj zgodili na Bistriškem. Prva malo po 16. uri v kraju Frajhajm, druga pa malo pred 19. uro na avtocesti v bližini Vrhol.
Po prvih podatkih policije je 73-letni domačin vozil neregistriran osebni avtomobil po lokalni cesti v kraju Frajhajm. S ceste je zapeljal po nabrežini in nato v gozd, kjer se je vozilo okoli 20 metrov prevračalo in obstalo na strehi na gozdni cesti. Voznik, ki je bil v vozilu sam, se je ob tem hudo poškodoval. Reševalci so se ga na kraju trudili ohraniti pri življenju, aktivirali so tudi helikopter NHMP, vendar je moški še na kraju nesreče umrl.

Povzročitelj nesreče pobegnil s kraja
Malo pred 19. uro pa se je na avtocesti med Vrholami pri Slovenskih Konjicah in Slovensko Bistrico, v smeri proti Mariboru, pripetila še ena prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. Po prvih podatkih policije je voznik tovornega vozila madžarskih registrskih tablic na odstavnem pasu avtoceste obstal v okvari na avtocesti. Vanj je trčil voznik osebnega avtomobila znamke Seat Cordoba, CE reg. območja, modre barve. Voznik tovornega vozila je na kraju nesreče umrl. Voznik osebnega avtomobila pa je s svojega vozila snel registrski tablici, avto pustil na kraju nesreče in peš pobegnil. Kasneje so domnevnega povzročitelja nesreče policisti PU Murska Sobota izsledili, prijeli in pridržali.

Posredovanje pri prometni nesreči v Frajhajmu. Foto: PGD Sl. Bistrica
Na sinočnji intervenciji na avtocesti. Foto: PGD Sl. Bistrica