V Šentjurju s kamenjem poškodovali vsaj 10 vozil

V Šentjurju so nepridipravi pred dnevi s kamenjem poškodovali vsaj 10 vozil. Kot poročajo šentjurski policisti, so na cesti Leona Dobrotinška neznanci ponoči zmetali več kamenja v vozila, parkirana v ograjenem prostoru. O storilcih še zbirajo obvestila, zoper njih bodo podali kazensko ovadbo.

Še drugi dogodki minulega tedna na območju Policijske postaje Šentjur:

Trčila in pobegnila
6. 7. 2017 je neznani voznik na parkirišču trgovine Spar trčil v drug osebni avtomobil in pobegnil s kraja nesreče. Policisti so z zbiranjem obvestil našli lastnika pobeglega vozila, izdan mu bo plačilni nalog.
9. 7. 2017 pa je neznani voznik na parkirišču v Dramljah trčil v drug osebni avtomobil in pobegnil s kraja nesreče. Policisti o nesreči še zbirajo obvestila.

Ukradli so denarnico
10. 7. 2017 se je občanska oglasila na policijsko postajo in naznanila tatvino denarnice z gotovino in dokumenti. Dejanje se je zgodilo že 8. 7. 2017 v športnem parku Šentjur.

Izgubila telefon
8. 7. 2017 se je oglasila tujka in povedala, da je na prireditvi na Planini pri Sevnici izgubila svoj mobilni telefon Samsung Note. Morebitnega najditelja pozivajo, da se s telefonom oglasi na šentjursko policijsko postajo.

Glasno navijal glasbo
7. 7. 2017 je krajana Marija Dobja motilo, ker je njegov sosed navijal glasno glasbo. Do soseda so se oglasili policisti in mu razložili, da je takšno početje prepovedano, ne glede na uro v dnevu. Slednji je opozorilo upošteval in glasbo stišal.

Motorizem je strast, neznanje je past
Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa je posredovala obvestilo, da so pripravili novost na področju najranljivejše skupine udeležencev v prometu, in sicer tri krajše filme s preventivno in poučno vsebino za motoriste.
Omenjeno vsebino si lahko ogledate na spletni strani agencije: TUKAJ.
Na omenjeni strani niso objavljeni le filmi, ki so namenjeni motoristom, temveč tudi ostala preventivna vsebina.
V filmih o motoristih so poskušali predstaviti predvsem praktične nasvete o tem kaj upoštevati pri nakupu opreme, kako se pripraviti na vožnjo, naj kaj biti še posebej pozoren v posameznih situacijah na cesti, in kaj v nobenem primeru ne spregledati.
Poudarjajo predvsem dejstvo, da so scenarije filmov izdelali izkušeni motoristi z bogato kilometrino in inštruktorji. Ob prikazu teh vsebin lahko dodate svoje izkušnje, nasvete ter izrecno opozorite na tisto, kar je po vaši oceni še posebej pomembno

Bojan Šipek, Pomočnik komandirja PP Šentjur