V konjiški lekarni z novostjo do manj zadreg in več zasebnosti

Da bi bili še prijaznejši, so v Lekarni Slovenske Konjice pred dnevi uvedli novost – urejevalnik vrst, pišejo v zadnji številki lokalnega časopisa NOVICE. Podobno kot ga že imajo nekatere zdravstvene ustanove, zdaj tudi v lekarni z njim urejajo vrste pred pulti za izdajo zdravil in strankam s tem zagotovijo več zasebnosti.
Na elektronski napravi pri vhodu v lekarno stranka z dotikom gumba na zaslonu izbere želeno storitev – to je “zdravila na recept” ali “zdravila brez recepta”, naprava pa nato natisne listek s številko. V lekarni je nameščen velik zaslon, ki prikazuje, katera številka je trenutno na vrsti in do katerega pulta naj pristopi. Stranka tako lahko sede in v miru počaka, da se izpiše njena številka, šele nato pristopi do farmacevta ali farmacevtskega tehnika.
Do izdajnega mesta tako pristopijo posamično in brez zadrege, v katero vrsto se postaviti. V lekarni je pet izdajnih mest, izdajni mesti 1 in 5 sta namenjeni izdaji izdelkov brez recepta, mesta 2, 3 in 4 pa izdaji zdravil na recept in izdelkom brez recepta. Namesto petih vrst bosta sedaj v bistvu le dve, iz katerih se bo pristopalo na pet izdajnih mest.