Tudi Šentjurčan plačal 400 evrov za apartma na Krku, ki ga ni

Tudi Šentjurčana so ogoljufali: 400 evrov je plačal za najem apartmaja na Krku, ki ga ni , poročajo šentjurski policisti.
Pred dnevi je občan na policijski postaji Šentjur prijavil goljufijo, saj je znancu plačal predujem za najem apartmaja na Krku, ki pa ga tam sploh ni. Ogoljufal ga je za 400 evrov. Gre za znanega storilca, ki je storil več takšnih dejanj in se bo za svoja dejanja zagovarjal pri sodniku.

Še drugi dogodki minulih dni, o katerih poročajo policisti PP Šentjur:

 

Padel s štirikolesnikom in se huje poškodoval
29. 7. 2017 so bili obveščeni o prometni nesreči na relaciji Planina pri Sevnici proti Sevnici. Ugotovljeno je bilo, da je voznik štirikolesnika zapeljal na bankino in izgubil oblast nad vozilom ter se prevrnil. Pri tem je utrpel hude poškodbe.

Tatvina delov vozila
30. 7. 2017 je občanka policiste obvestila, da je imela ponoči parkiran svoj osebni avtomobil VW Passat pred stanovanjskim blokom in je zjutraj ugotovila, da ji je neznanec demontiral in odtujil steklo in zadnji del plastičnega ohišja. Podobno dejanje je bilo zaznano tudi dne 31. 7. 2017, vendar drugemu oškodovancu.

Pozival ga je k pretepu
1. 8. 2017 se je na PP Šentjur oglasil občan in prijavil, da mu je na javnem mestu v Šentjurju grozil s pretepom znanec, s katerim ima sicer spore glede poteka meje. Kršitelju je za prekršek bil izdan plačilni nalog.

Ugriznil ga je pes
26. 7. 2017 je na Goriški ulici občana ugriznil pes. Lastniku psa je policist izdal plačilni nalog, saj je bil pes nevaren okolici oziroma ljudem.

Psa pomorila zajce
28. 7. 2017 je občan iz kraja Razbor obvestil, da mu je pes tekom noči pomoril več zajcev. Za lastnikom psa še poizvedujejo.

Poskbite za svoje pse
Na PP Šentjur so v preteklem dogodku obravnavali z udeležbo psov. Psa je treba imeti primerno zavarovanega ali mu zagotoviti ustrezno vzgojo in šolanje. Nikakor ni primerno oziroma je kaznivo, da se psi brez nadzora potikajo naokoli in so nevarni okolici, lovijo divjad ali celo pomorijo domače živali. Zgodi se tudi, da pes ugrizne mimoidočega pešca ali kolesarja. Takšna dejanja imajo za posledico, da se zoper lastnika psa ukrepa po Zakonu o zaščiti živali. Lahko pride tudi do odškodninskih tožb. Zaradi tega svetujejo, da imate doma psa primerno zavarovanega, da psov ne puščate brez nadzorstva oziroma mu zagotovite ustrezno šolanje in vzgojo ter poskrbite, da bo pes na javnem prostoru na povodcu in da ga bo vodila oseba, ki ga lahko obvladuje.
Bojan Šipek
Pomočnik komandirja PP Šentjur
Višji policist vodja izmene II