Tri pravila: Za praznike brez občutka teže v želodcu!

Velika noč je praznik, katerega pomemben del so tudi z dobrimi jedmi bogato obložene mize. Dobrote, kot so šunka, potica, jajca in hren, pa so izjemno težka živila, ki velikokrat že v povsem običajnih količinah povzročajo težave z občutkom teže v želodcu in pekočim občutkom zgage. Maša Zidanšek iz konjiškega Zdravstvenega doma v zadnji številki lokalnega časopisa NOVICE svetuje, kako omejiti želodčne težave v času praznikov.
Upoštevajte tri preprosta pravila:
– zmernost v prehrani,
– zaužijte dovolj tekočine
in
– ne pozabite na gibanje. 
“Uživajte zmerne količine šunke, potice, jajc in hrena, poleg tega pa vključite dovolj sadja in zelenjave, ki so vir zaščitnih snovi, hkrati pa tudi energijsko in hranilno uravnotežijo obrok. Na teden naj zdrave osebe pojedo 3 do 5 jajc. Pri tem je seveda potrebno upoštevati tudi jajca, ki so že prisotna v živilih. Kronični bolniki naj bodo še bolj pozorni,” med drugim svetuje diplomirana medicinska sestra.
Več pa v NOVICAH!