Štajerski športni semafor – vikend rezultati

SOBOTA, 15. JULIJ

*Nogomet
1. slovenska liga – 1. krog
Maribor – Aluminij 1:0

NEDELJA, 16. JULIJ

*Nogomet
1. slovenska liga – 1. krog
Olimpija – Celje 3:0

OSTALO

*Košarka
Slovenska košarkarska reprezentanca deklet do 20 let je evropsko prvenstvo na Portugalskem končala na drugem mestu in se v domovino vrača z zgodovinsko srebrno medaljo. Slovenke so morale v sinočnjem finalu priznati premoč Špankam, ki so bile boljše s 73:63. Za mlada slovenska dekleta skrbi trojček iz celjske Cinkarne, selektor Damir Grgić – Jure Krajnc – Žane Bortek, ki skrbi za napredek tudi v članski izbrani vrsti.
Sicer pa je tudi kar 7 od 12 reprezentantk članic celjskega kluba, po eno reprezentantko sta dala tudi kluba iz Slovenskih Konjic in Maribora.

*Atletika
– Na Poljskem se je včeraj končalo 11. evropsko prvenstvo za mlajše članice in člane v atletiki. Za najodmevnejši slovenski rezultat na štiridnevnem tekmovanju je v soboto poskrbel član celjskega Kladivarja Luka Janežič, ki je v teku na 400 metrov s časom 45,33 osvojil zlato medaljo.
– Atletinja iz Suhadola Martina Ratej je na mitingu diamantne lige v maroškem Rabatu zasedla drugo mesto – kopje je vrgla 62,46 metra.
– V Novem Pazaru v Srbiji so minuli konec tedna gostili balkansko prvenstvo v atletiki. V slovenski reprezentanci je bil med drugim tudi Konjičan Jan Kramberger – član ljubljanskega Massa je skupaj s kolegi osvojil srebrno medaljo v štafeti 4×100 metrov. Blizu medalji je bila tudi članica Atletskega društva Slovenska Bistrica Saša Babšek, ki je v troskoku končala na nehvaležnem četrtem mestu.

*Kolesarstvo
V kolesarski ekipi Unior Tools team se veselijo novih naslovov državnih prvakov v gorskem kolesarstvu. Tanja Žakelj, ki je od leta 2015 na domačih tleh v olimpijskem krosu nepremagljiva, je včeraj v skromni konkurenci slavila na Črnem Vrhu nad Idrijo. Jure Žabjek pa je na novi progi v Cerknem osvojil tretji zaporedni naslov državnega prvaka v spustu.