Sojenje očetu koroških dečkov

 

V nadaljevanju sojenja Velenjčanu Romeu Bajdetu, ki se zagovarja za umor partnerke Lidije Škratek decembra 2015, je celjski okrožni sodnik zaslišal uslužbenke CSD Velenje, ki so obravnavale družino Bajde-Škratek.

Delno so potrdile zagovor obtoženega, ki je opozarjal, da pokojna ni bila zgledna mati, saj so ji odvzeli že hčeri iz prejšnje zveze, kakor tudi da dejanja ni storil iz ljubosumja. Socialne delavke so namreč dejale, da so ob pregledu stanovanja v dneh po umoru našli kar tri zdravniške napotnice za njuna sinova, ki so že potekle, Bajde pa je ob zadnjem obisku centra za socialno delo dajal vtis, da se je sprijaznil s partnerkinim odhodom. Kakor se sklicuje v zagovoru, je dejanje storil v silovitem izbruhu jeze, kar si še danes ne zna povsem pojasniti.

V obdobju, ko se je Lidija z otrokoma zatekla v varno hišo, je bilo njeno vedenje dokaj nenavadno. Zgodilo se je, da sinov ni peljala v vrtec, v domu je ostajala samo ponoči, čez dan pa je bila v stanovanju pri Bajdetu. Ta je opozoril, da jo je nekajkrat kar sam pripeljal v varno hišo.

P.Š

Več preberite v prihodnji številki časopisa Celjan.