Košarka: Slovenija ostaja v boju za medaljo (dopolnjeno izjave in FOTO)

Slovenska moška košarkarska reprezentanca se je uvrstila v polfinale letošnjega evropskega prvenstva. V današnjem četrtfinalu je v Carigradu s 103:97 premagala Latvijo. Za Slovenijo igra tudi Bistričan Klemen Prepelič, ki je dosegel 17 točk. Strelsko sta bila v slovenski ekipi tokrat bolj razpoložena le Luka Dončić (27 točk) in Goran Dragić (26 točk).
Slovenija se je med štiri najboljše na stari celini uvrstila drugič v zgodovini, prvič po letu 2009, ko je prvenstvo na Poljskem končala na četrtem mestu. V polfinalu se bodo Slovenci v četrtek pomerili s Španci.
Izjave po četrtfinalni tekmi (vir: KZS):
Igor Kokoškov, selektor slovenske moške članske reprezentance: “Bila je zelo težka tekma, tako po poteku kot za pripravo. Ekipa Latvije je zelo posebna, Porzingis pa je izvenserijski igralec, kar je znova dokazal, a tudi slovenski fantje so pokazali, da imajo velik karakter in ogromno kakovosti. Zasluženo so zmagali in to je brez dvoma velik dan za slovensko košarko. Kljub čestitkam, ki prihajajo iz vseh strani, medalje še nimamo, zato moramo ostati zbrani in se naslednjega tekmeca lotiti tako kot vse ostale.”
Gašper Vidmar, slovenski košarkar: “Veseli smo, a vemo, da nas že čez dva dni čaka nova preizkušnja proti Španiji, ki ima fenomenalno ekipo in proti kateri bomo morali za zmago znova odigrati perfektno tekmo. Obe ekipi sta si zelo želeli zmage, zato tudi nekaj vroče krvi na koncu. Porzingis je izjemen igralec, dal je ogromno točk, ima dober met in je zelo visok, toda z ekipno predstavo smo prišli do zmage. Ob polčasu nam je bilo jasno, da moramo pokazati pravi obraz, sicer bi lahko šlo vse delo preteklih dveh mesecev v nič.”
Edo Murić, slovenski košarkar: “Zavedali smo se, da lahko po šestih zaporednih zmagah s porazom vse zapravimo in gremo že jutri zjutraj na letalo za Slovenijo. Tega si nismo želeli, zato smo na igrišču pustili srce in dušo ter zasluženo zmagali. Čestitke fantom tudi za odlično končnico. Vidi se, da imamo vrhunske igralce, ki se jim roka v končnici ne zatrese. Ta zmaga bo zagotovo še dvignila našo samozavest, kar bo na naslednjih tekmah zelo pomembno, saj sem prepričan, da bo o zmagah odločala ena žoga.”

Foto: FIBA