Slovenske Konjice: svetovni pokal v boksu (dopolnjeno) + FOTO

“Izplačalo se je. Videli smo odlične borce in borbe,” je bila prva kratka ocena organizatorjev, ki so v pripravo svetovnega pokala v boksu, ki so ga ta konec tedna gostili v Slovenskih Konjicah, vložili več mesecev dela. Na ‘Grand Prix Slovenske Konjice 2017’ so prišli boksarji iz osmih držav, najprestižnejše priznanje za najboljšega boksarja na dvodnevnem turnirju pa je domov odnesel Slovenec Denis Lazar, zmagovalec v kategoriji do 81 kilogramov. Svojo borbo je dobil tudi domačin iz Slovenskih Konjic Aljaž Venko, ki trenira pri Dejanu Zavcu.
Denis Lazar: “Vedeli smo, da ne bo lahko, da gremo na turnir, ki se razvija iz leta v leto. Poznal sem finalista in pričakoval trd boj, kar se je tudi zgodilo. Takšen turnir je res dobrodošel za vse slovenske boksarje, saj kaj tako velikega v Sloveniji še ni bilo. To je samo ena potrditev, da boks v Sloveniji ‘raste’.”
Aljaž Venko: “Finalna borba ni bila lahka. Z Markom se že dolgo poznava, saj že oba dokaj dolgo tekmujeva. Mislim, da je bila prva runda še dokaj izenačena, preostali dve pa sem po moji oceni bil precej boljši tekmec. Sicer mi je pa všeč, da je tekmovanje tokrat trajalo dva dni, in pa predvsem to, da je bilo vse skupaj v mojem domačem kraju.”
Več v četrtek v lokalnem časopisu NOVICE.